Susanne Thedéen

har utsetts till vikarierande riksantikvarie.

Hon har sedan den april 2022 varit överantikvarie för Riksantikvarieämbetet. Från och med den 19 mars är hon vikarierande riksantikvarie tills en ny riksantikvarie är utsedd av regeringen.

– Det är ett stort ansvar som jag är tacksam för att jag får axla. Jag har nu två års erfarenhet av att ingå i myndighetens ledning och ser fram emot att fortsätta arbetet på inslagen väg. Vi fortsätter att prioritera digitalisering av museisektorn, samhällsbyggnadsprocessen, beredskapsfrågor, samt att stärka kulturarvsforskningen, säger hon i ett pressmeddelande.

Tidigare riksantikvarie Joakim Malmströms uppdrag avslutades den 15 mars då han tillträdde som generaldirektör för Skolverket.

Fler på nytt jobb:

Mest läst:

På nytt jobb:

Andra läser:

Annons:
Annons DIK
Annons:
Annons DIK

Aktuella ämnen:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje vecka skickar Magasin K ett nyhetsbrev med veckans viktigaste artiklar från tidningen och andra tips. Medlemmar i DIK får automatiskt nyhetsbrevet. Är du inte medlem så anmäler du dig till nyhetsbrevet här.