Eric Fugeläng

har utsetts till till vikarierande överantikvarie.

Han är för närvarande avdelningschef för Riksantikvarieämbetets museiavdelning och går in som vikarierande överantikvarie när ordinarie överantikvarie Susanne Thedéen axlar rollen som vikarierande riksantikvarie.

Eric Fugeläng har erfarenhet av ledarskap inom musei- och kulturarvsområdet, bland annat som chef vid Riksutställningar.

– Jag uppskattar regeringens förtroende. Susanne och jag har båda mycket driv och engagemang men lite olika bakgrund, vilket stärker oss i vårt gemensamma ledarskap. Tillsammans med övriga myndigheten och våra många samverksamparter ska vi se till att Riksantikvarieämbetet fortsätter utveckla sin viktiga pådrivande och stödjande roll inom kulturarvsområdet, säger han i ett pressmeddelande.

Vikariaten för Susanne Thedéen och Eric Fugeläng gäller tills en ordinarie riksantikvarie utses av regeringen.

Fler på nytt jobb:

Annons:
grenna_annons

Mest läst:

På nytt jobb:

Andra läser:

Annons:
Annons DIK

Aktuella ämnen:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje vecka skickar Magasin K ett nyhetsbrev med veckans viktigaste artiklar från tidningen och andra tips. Medlemmar i DIK får automatiskt nyhetsbrevet. Är du inte medlem så anmäler du dig till nyhetsbrevet här.