Anna Croneman

har utsetts till ny vd på Svenska Filminstitutet.

Hon kommer närmast från SVT där hon sedan 2017 arbetar som programchef för SVT Drama, och innan dess från produktionsbolaget Avanti Film där hon var en av grundarna. Anna Croneman har haft förtroendeuppdrag som vice ordförande i Filminstitutets styrelse och i Film&TV-Producenterna. 

– Den svenska filmen står inför oerhörda utmaningar, och uppdraget känns i stunden en smula omtumlande! Men det är naturligtvis en stor ära att få axla rollen som vd för Svenska Filminstitutet. Jag tackar för förtroendet och lovar att göra mitt yttersta för att tillsammans med filmkompetent personal och de skickligaste representanterna i hela vår bransch se till att skapa nya, bättre förutsättningar för den framtida svenska filmen och för bevarandet av vårt filmarv, säger Anna Croneman i ett pressmeddelande.

Hon efterträder tillförordnade vd:n Åsa Sjöberg som utsågs att ta över rollen efter att Anette Novak tvingades sluta som vd.

Fler på nytt jobb:

Mest läst:

På nytt jobb:

Andra läser:

Annons:
Annons DIK
Annons:
Annons DIK

Aktuella ämnen:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje vecka skickar Magasin K ett nyhetsbrev med veckans viktigaste artiklar från tidningen och andra tips. Medlemmar i DIK får automatiskt nyhetsbrevet. Är du inte medlem så anmäler du dig till nyhetsbrevet här.