Joakim Malmström

lämnar Riksantikvarieämbetet och går till Skolverket.

Riksantikvarie Joakim Malmström har utsetts till ny generaldirektör för Skolverket.

– Beslutet har tacka ja har inte varit enkelt jag har trivts väldigt bra under de senaste tre åren som myndighetschef för Riksantikvarieämbetet, sa Joakim Malmström på en presskonferens.

Joakim Malmström är filosofie doktor i historia. Han har lång erfarenhet inom universitets- och högskolevärlden, dels som kanslichef för Samhällsvetenskapliga fakultetskansliet vid Stockholms universitet, dels som universitetsdirektör under flera år. Han har också varit myndighetschef för Naturhistoriska riksmuseet. Joakim Malmström kommer närmast från Riksantikvarieämbetet där han har varit Sveriges riksantikvarie och myndighetschef.

Fler på nytt jobb:

Mest läst:

På nytt jobb:

Andra läser:

Annons:
Annons DIK
Annons:
Annons DIK

Aktuella ämnen:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje vecka skickar Magasin K ett nyhetsbrev med veckans viktigaste artiklar från tidningen och andra tips. Medlemmar i DIK får automatiskt nyhetsbrevet. Är du inte medlem så anmäler du dig till nyhetsbrevet här.