Leif Grundberg

har utsetts till landsantikvarie och chef för Länsmuseet Gävleborg.

Leif Grundberg har tidigare bland annat varit överintendent för Statens maritima och transporthistoriska museer. Han har tidigare varit departementsråd på Kulturdepartementet med ansvar för kulturarvsfrågorna. Leif Grundberg är doktor i arkeologi och skrev sin avhandling om Norrlandskustens medeltid.

– Det här är ett fantastiskt län vars spännande historia och kulturarv behöver uppmärksammas mycket mer! Vårt kulturarv och länsmuseet är en stor tillgång för länet som alla borde få upptäcka, uppleva och vara stolta över, säger Leif Grundberg i ett pressmeddelande.

Leif Grundberg tillträder tjänsten den 1 februari 2024.

Fler på nytt jobb:

Annons:
grenna_annons

Mest läst:

På nytt jobb:

Andra läser:

Annons:
Annons DIK

Aktuella ämnen:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje vecka skickar Magasin K ett nyhetsbrev med veckans viktigaste artiklar från tidningen och andra tips. Medlemmar i DIK får automatiskt nyhetsbrevet. Är du inte medlem så anmäler du dig till nyhetsbrevet här.