Asrin Haidari

är ny intendent med ansvar för svensk och nordisk konst från 1974 och framåt på Moderna museet.

Asrin Haidiri har tidigare arbetat på Moderna museet som curator för utställningarna ”Inblickar” och Tändstickor” i projektet “Svenska förvärv”. I sin nya tjänst ingår hon i ett team som består av tolv intendenter (nio i Stockholm och tre i Malmö), alla med olika inriktningar inom området utställningar och samling.

Asrin Haidari är medgrundare av konsthallen Mint (2019–) i Stockholm, har arbetat som konstnärligt ledare och curator för Luleåbiennalen (2018–2020), har drivit projektrummet Tegel (2018–2020) och ingick i teamet på Tensta konsthall (2013– 2018). Hon har curaterat utställningar på bland annat Malmö konsthall, Konsthall C, Konstfack, Moderna Museet och Ateljé SKHLM. 

Fler på nytt jobb:

Annons:
grenna_annons

Mest läst:

På nytt jobb:

Andra läser:

Annons:
Annons DIK

Aktuella ämnen:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje vecka skickar Magasin K ett nyhetsbrev med veckans viktigaste artiklar från tidningen och andra tips. Medlemmar i DIK får automatiskt nyhetsbrevet. Är du inte medlem så anmäler du dig till nyhetsbrevet här.