Annons:
Bildmuseet

Regeringen ger Arkdes överintendent förlängt uppdrag

Kieran Long får fortsatt anställning som överintendent och chef för Statens centrum för arkitektur och design, Arkdes, meddelar Kulturdepartementet efter torsdagens regeringssammanträde.

Kieran Long

Arkdes överintendent Kieran Long tillträdde 2017 och har sedan dess både hyllats och kritiserats för sitt arbete.

Foto: Elisabet Toll/Arkdes

Som Magasin K tidigare berättat har tidigare anställda på Arkdes riktat skarp kritik mot hur myndigheten skött sitt uppdrag. Kritiken har bland annat rört arbetsmiljön och har även skildrats i en artikelserie i DN under hösten, där Kieran Longs eventuella förlängning också ifrågasatts av DN:s konstredaktör.

Men nu har alltså regeringen gett Kieran Long fortsatt förtroende. I ett pressmeddelande skriver Kulturdepartementet att Arkdes flyttat fram sina positioner de senaste åren vad gäller utställningsverksamhet och samarbeten och utveckling av gestaltad livsmiljö. Departementet lyfter också att myndigheten och dess ledning bedriver ett ”framåtsyftande utvecklingsarbete om ett nytt Arkdes 2024”.

– Under Kieran Longs ledning har Arkdes bedrivit en kvalitativ och nydanande verksamhet med höga ambitioner. Det långsiktiga utvecklingsarbete som överintendent Long påbörjat inom myndigheten ges genom denna fortsatta anställning goda förutsättningar att få fortsätta, säger kulturminister Parisa Liljestrand i pressmeddelandet.

Ämnen i artikeln:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


Kraven på kommunikatörerna

Aktuella ämnen:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje vecka skickar Magasin K ett nyhetsbrev med veckans viktigaste artiklar från tidningen och andra tips. Medlemmar i DIK får automatiskt nyhetsbrevet. Är du inte medlem så anmäler du dig till nyhetsbrevet här.