Museipedagog

Skogs- och samemuseet. Sista ansökningsdag: 2024-04-28.

OM JOBBET
Skogs- och samemuseet söker en museipedagog till den utåtriktade verksamheten.

Skogs- och samemuseet är ett bolag som ägs gemensamt av Lycksele kommun och Region Västerbotten. Vi har ett regionalt ansvar för att samla, bevara och förmedla kunskap om skog, skogshistoria och samiskt kulturarv. Museet är naturskönt beläget på Gammplatsen i Lycksele, med anrik kulturmiljö. Museet ansvarar för verksamheten på friluftsmuseiområdet tillsammans med Lycksele hembygdsgille och Lycksele Sameförening. Vår vision är att genom skog och samisk kultur vara en självklar mötesplats och kraft i en hållbar samhällsutveckling.

Skogs- och samemuseet söker en museipedagog som kommer att ansvara för barn- och ungdomsverksamheten. Uppdraget innebär utveckla och driva aktivitetsprogrammen med utgångspunkt i de utställningar, samlingar och kulturarv som finns på museet och ute på Gammplatsens friluftsmuseiområde.

Du kommer att arbeta med aktiviteter anpassade till skolor och besökare, tillgängliggöra utställningar och samlingar, samt arbeta strategiskt med utveckling av den pedagogiska verksamheten.

DIN PROFIL
Vi tror att du är utbildad inom museiologi, kulturarv, inom skolsektorn eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av pedagogiskt utåtriktat arbete och/eller arbete från musei- eller kulturarvssektorn. Vi ser det som meriterande om du har kunskap inom samisk kulturarv och kunskaper inom hantverk. Meriterande är även att du har andra språkkunskaper förutom svenska och engelska.

Som pedagog i en publik miljö är du en representant för museet och området. I dina arbetsuppgifter ingår det att guida i utställningar och svara på frågor från besökare, vilket ställer krav på att du är serviceinriktad, har god samarbetsförmåga och har ett gott värdskap. För att trivas i rollen behöver du kunna arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vid anställning skall utdrag ur belastningsregistret uppvisas.

VI ERBJUDER DIG
Hos Skogs- och samemuseet är människor den främsta resursen. Det är personalresurserna som genererar värde, kvalitet och innehåll i vår verksamhet. VI eftersträvar att vara en attraktiv arbetsgivare där varje medarbetares förmågor får komma till uttryck och utvecklas genom ett arbetsklimat som är baserat på öppenhet, tillit och dialog. Medarbetare hos Skogs- och samemuseet ska ha möjlighet till balans i arbetslivet, vara delaktig och få möjligheten att stärkas och utvecklas i sin yrkesroll.

Skogs- och samemuseet följer de personalpolitiska villkor och förmåner som Lycksele kommun erbjuder.

För mer information om hur det är att leva, bo och arbeta i Lycksele, se länk: www.lycksele.se/levailycksele

OM ANSTÄLLNINGEN
Varaktighet: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Vi tillämpar individuella löner, vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

Vi arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och värdesätter de kvaliteteter som mångfald tillför organisationen.

Vi undanber oss all kontakt från annonsförsäljare som inte söker tjänsten.

Känner du utifrån vad du läst om oss – att du skulle passa in som museipedagog hos oss? Varmt välkommen med din ansökan märkt med 879 senast 2024-04-28. Du ansöker via knappen nedan eller via brev till Skogs- och samemuseet i Lycksele AB, Box 176, 921 23 Lycksele

Kontaktpersoner

Eva Lundström
Vd Skogs- och samemuseet i Lycksele AB
0950-177 50
eva.lundstrom@lycksele.se

Magnus Andersson
Intendent
0950-177 48
magnus.andersson@lycksele.se

Mikkel Jakobsson
Samisk antikvarie
0950-177 43
mikael.jakobsson@lycksele.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje vecka skickar Magasin K ett nyhetsbrev med veckans viktigaste artiklar från tidningen och andra tips. Medlemmar i DIK får automatiskt nyhetsbrevet. Är du inte medlem så anmäler du dig till nyhetsbrevet här.