Konstprojektledare

Västra Götalandsregionen. Fastighet, stöd och service, Konstenheten. Sista ansökningsdag: 2023-12-15.

Konstprojektledare till Konstenheten

Vill du arbeta i en spännande och dynamisk miljö med engagerade kollegor?

Konstenheten, som är placerad inom Område Fastighetsfunktioner ansvarar för den konstnärliga gestaltningen av de lokaler där Västra Götalandsregionen bedriver verksamhet. Västra Götalandsregionen tillämpar 1%-regeln vid ny- och ombyggnationer och konstenheten leder arbetet med den konstnärliga gestaltningen, samt ansvarar för att hantera och utveckla den befintliga konstsamlingen.

Rollen som konstprojektledare

Som konstprojektledare ingår du i Konstenhetens konstprojektledarteam och du ansvarar för att leda de konstuppdrag som genereras inom regionens byggprojekt.

Arbetet innebär att du parallellt projektleder flera konstprojekt i olika faser, vilket betyder att du dagligen arbetar med planering, genomförande och uppföljning. Du arbetar brett i organisationen och har ett stort nätverk och kontakt med övriga i din organisation, du har även dialog och samråd med andra; både internt och externt.

Du skriver konstprogram, skapar referensgrupper och leder urvalsprocesser. I det tidiga skedet identifierar du platser för konst och arbetar i tätt samarbete med arkitekt, byggprojekt och verksamhet. Under projektets gång arbetar du nära konstnärer i egenskap av beställare. I överlämningen till förvaltning, säkerställer du att det finns en förankrad och väl beskriven underhålls- och skötselbeskrivning. Du bidrar också till förmedlingsarbetet. Rollen innebär ett budgetansvar och arbete med ekonomiprognoser och andra avstämningar såväl internt som externt.  

Ditt arbete spänner över stora geografiska områden med konstprojekt i hela Västra Götalandsregionen. 

Arbetsuppgifterna är dels administrativa, till viss del praktiska och strategiska och kräver en god organisatorisk förmåga. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom exempelvis konst- eller kulturvetenskap alternativt motsvarande utbildning, och som har tidigare erfarenhet inom konst- och/eller kulturområdet, gärna som curator. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vidare har du god kännedom om processen för offentlig konst, och har förmåga att skapa och behålla relationer med olika intressenter. 

Du har en förmåga att kunna arbeta strukturerat och är flexibel för att stundtals hantera arbetstoppar. Du trivs med samarbete och att ingå i ett team, samtidigt som du arbetar självständigt och har ett arbetssätt som präglas av kreativitet och ett sinne för detaljer.

Placeringsort är Göteborg, i moderna lokaler i Regionens hus. Då resor ingår i rollen behöver du ha B-körkort. Där det är möjligt använder vi gärna kollektivtrafik vid resande.

Övrigt

Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kan komma att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen före anställning.

Varmt välkommen med din ansökan senast 2023-12-15. 

Som en av Sveriges största fastighetsförvaltare kan vi erbjuda dig goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision, ”Det goda livet”. Tillsammans med kompetenta och inspirerande kollegor är du en del av en verksamhet som ständigt utvecklas. Hos oss har du som medarbetare inflytande över din arbetssituation, känner trygghet och delaktighet.

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion,se/introduktion.  Du kan även läsa mer i presentation om Lön, ersättning och förmåner – det här får du som medarbetare i VGR.

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system – kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeEnligt överenskommelse
LöneformFast månadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100%
OrtGöteborg
LänVästra Götalands län
LandSverige
Referensnummer2023/6780
KontaktEleonora Fors Szuba, Konstchef, 0700207682
Facklig företrädareJasmina Jahic, Vision, 070-0805946
Publicerat2023-11-13
Sista ansökningsdag2023-12-15

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje vecka skickar Magasin K ett nyhetsbrev med veckans viktigaste artiklar från tidningen och andra tips. Medlemmar i DIK får automatiskt nyhetsbrevet. Är du inte medlem så anmäler du dig till nyhetsbrevet här.