Konstchef

Konstenheten, Fastighet, stöd och service, Västra Götalandsregionen. Sista ansökningsdag: 2024-05-30.

Konstenheten, som är placerad inom Fastighets Stöd och Service ansvarar för upphandling av konst i samband med de byggprojekt som genomförs. Konstenheten hanterar också regionens stora konstsamling och arbetar kontinuerligt med utplacering av konst i de olika verksamheterna. I uppdraget ingår bland annat att sprida kunskap om konstens betydelse för den offentliga miljön samt att genom sina inköp stimulera konstlivet. Västra Götalandsregionen tillämpar 1 %-regeln vid ny- och ombyggnationer.

Rollen som Konstchef

Vi söker dig som vill bli vår nya konstchef där du ansvarar du för att enheten sprider kunskap om konstens betydelse och hur den kan gestaltas i offentlig miljö samt stimulerar konstlivet genom upphandling av konst. Vidare ansvarar du för enhetens verksamhet, arbetsmiljö, ekonomi och personal och kommer ingå i område fastighetsfunktioners ledningsgrupp. 

Inom enheten arbetar till exempel konstprojektledare, konsthandläggare, koordinator, handläggare och hantverkare. 

Här får du möjligheten att leda, samordna och driva konstenhetens verksamhet med samarbete och entusiasm i fokus. Med din erfarenhet som chef samt erfarenhet inom området finns du tillgänglig och coachar dina medarbetare. Du är lyhörd med ett stort intresse samt kunskap för offentlig konst, personal och verksamhetsfrågor.

Ditt arbete spänner över ett stort geografiskt område med personal i hela Västra Götalandsregionen. 

Placeringsort är vid regionens hus i Göteborg. Då resor ingår i rollen behöver du ha B-körkort. Där det är möjligt använder vi gärna kollektivtrafik vid resande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen från högskola/universitet med relevant akademisk utbildning, inom konst- kultur- eller samhällsvetenskapliga ämnen.  

Flerårig erfarenhet som både specialist samt chef inom konstområdet, med erfarenhet av personalansvar inom en större organisation och/eller förvaltning, kommun eller myndighet.

Det är meriterande med chefserfarenhet inom området från en politiskt styrd organisation där du även har kunskap om offentlig konstupphandling.

Du motiveras och inspireras av att tillämpa ett gott tillitsbaserat ledarskap med fokus på samarbete mot förvaltningens övergripande mål. Här kommer du som känner ett stort samhällsengagemang trivas, då denna roll påverkar och bidrar till samhällsnyttan genom konstens betydelse i det offentliga rummet.

Rekryteringsprocessen

I den här processen efterfrågar vi inget personligt brev utan du kommer i stället få besvara ett antal frågor där du ombeds beskriva dina erfarenheter. Efter sista ansökningsdag kallar vi de kandidater som matchar profilen bäst baserat på urvalsfrågorna för en första intervju. Ansök senast 30 maj, intervjuer är planerad till 12 juni. 

Chefsrekryteringsprocessen i Västra Götalandsregionen utgår från regionens fyra chefskriterier; Värdegrundsbaserat chefskap, Mål och resultatorienterat chefskap, Kommunikativt chefskap och Utvecklingsorienterat chefskap. Som en del av urvalsprocessen sker djupintervju och testning vid regionens Center för chefsrekrytering i Göteborg. 

Testerna planeras att genomföras 18 juni, så markera det i kalender redan nu. 

Som en av Sveriges största fastighetsförvaltare kan vi erbjuda dig goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till samhällsnytta och konst i det offentliga rummet.

Fastighet, stöd och service är Västra Götalandsregionens egen serviceorganisation och fastighetsförvaltare som ser till att saker fungerar som de ska. Vi tar bland annat hand om fastigheters drift, ser till att alla anställda får lön, att lokaler städas och att uppdrag inom regionen bemannas med specialistkompetens. Vi vill arbeta nära dem vi stödjer för vi tror att tillsammans kan vi göra skillnad. Med öppenhet och fokus på utveckling och samarbete verkar vi för ett gott liv i Västra Götalandsregionen. 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion,se/introduktion.  Du kan även läsa mer i presentation om Lön, ersättning och förmåner – det här får du som medarbetare i VGR
VGR krigsplacerar alla tillsvidareanställda medarbetare

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system – kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeEnligt överenskommelse
LöneformFast lön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100%
OrtGöteborg
LänVästra Götalands län
LandSverige
Referensnummer2024/2324
KontaktMargareta Kindberg, 0761289008
Facklig företrädareDIK, 08-48004035,arbetsgivare@dik.seBirger Hedqvist Kumlander Ledarna, +46104413500Jasmina Jahic VISION, 070-0805946
Publicerat2024-05-08
Sista ansökningsdag2024-05-30

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje vecka skickar Magasin K ett nyhetsbrev med veckans viktigaste artiklar från tidningen och andra tips. Medlemmar i DIK får automatiskt nyhetsbrevet. Är du inte medlem så anmäler du dig till nyhetsbrevet här.