Kommunikatör

MediCarrier. Sista ansökningsdag: 2024-04-07

MediCarrier rekryterar nu en erfaren kommunikatör som vill bidra och bli en del i MediCarriers samhällsviktiga uppdrag.

Om oss
MediCarrier, som ägs av Region Stockholm levererar pålitliga, effektiva och robusta logistiktjänster inom varuförsörjning och godstransport. Vi gör det möjligt för vården i stockholmsregionen att bedriva vård och förbättra människors liv och hälsa. Som anställd på MediCarrier är du en viktig del i det.

Din roll
I din roll som kommunikatör på MediCarrier rapporterar du till kommunikationschefen och tillhör kommunikationsavdelningen. Rollen är bred och du kommer att arbeta med många olika uppdrag, ofta parallellt, både självständigt och tillsammans med andra inom bolaget. Tillsammans med kommunikationschefen arbetar du med strategisk och taktisk kommunikation samt är ett operativt kommunikationsstöd åt chefer och kollegor inom bolaget. 

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Delta i och bidra till kommunikationsavdelningens utvecklingsarbete med att nå våra uppsatta mål, samt i arbetet med att utveckla MediCarrier till att bli en kommunikativ organisation.
 • Bidra till ett välfungerande samarbete för kommunikationsrelaterade uppgifter inom MediCarrier samt inom Region Stockholm
 • Utifrån strategi, planer och verksamhetens uppsatta mål och behov initiera och realisera begriplig kommunikation i våra kanaler (webb, intranät och sociala medier)
 • Utvärdera och analysera kommunikationsinsatser
 • Ta fram bolagsövergripande powerpointpresentationer
 • Produktionssamordning
 • Hålla ihop arbetet med vår kundundersökning (NKI och NPS)
 • Ta fram och formge enklare original Adobe-paketet (InDesign, Illustrator och Photoshop)

Din kompetens
Du har förmåga att arbeta självständigt, du tycker om att ta egna initiativ och vill se till verksamhetens bästa genom att utvecklingsorienterat arbetssätt.

 • Du har högskole- eller universitetsexamen i medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig.
 • Du har flera års relevant erfarenhet av att arbeta brett med kommunikation. 
 • Du är en van användare av Optimizely, Microsoft Office och Adobe Creative Suite 
 • Du är van vid att med mobilen som redskap fotografera samt filma

Meriterande att du har

 • erfarenhet av förändringskommunikation 
 • erfarenhet av att coacha chefer och kollegor i kommunikation 
 • kunskap i att redigera i Adobe Premiere Pro
 • kunskap om tillgänglighetskraven för olika medier och kanaler
 • erfarenhet från arbete i liknande organisation 

Det här erbjuder vi dig
Att arbeta på MediCarrier innebär ett roligt och meningsfullt arbete tillsammans med trevliga och kompetenta kollegor. Vi tror på gemenskap och engagemang samt alla medarbetares vilja att ge och ta ansvar.

På MediCarrier har du möjlighet att vara expert och fokusera på ditt sakområde. Samtidigt som du arbetar i ett lite mindre lag på MediCarrier tillhör du en större organisation med möjlighet till ett nätverk av kommunikationskollegor inom Region Stockholm. 

Vi är en välkomnande och öppen arbetsplats där vi stöttar och hjälper varandra. Vi vet att nyckeln för att vi ska klara vårt uppdrag – är medarbetare som är engagerade och trivs, mår bra och kan utvecklas på jobbet. Därför lägger vi stor vikt på att erbjuda en hälsofrämjande arbetsplats och ger dig möjligheten till ett hållbart arbetsliv. Därför är två av alla våra förmåner ett årligt friskvårdsbidrag på 5000 kr och friskvårdstimme. Dessutom har du möjligheten att nyttja vårt företagsgym i Lunda samt delta i andra hälsofrämjande aktiviteter. För administrativ personal erbjuder vi distansarbete utifrån verksamhetens behov.

Välkommen med din ansökan
Du ansöker med CV och personligt brev på svenska via vår hemsida eller via varbi.se, vi har inte möjlighet att ta emot ansökan via e-post. 

Vi eventuella frågor, välkommen att kontakta kommunikationschef, Emma Jansfors Jihammar, 070-222 96 04
Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Eventuella arbetsprov kan bli aktuella för tjänsten. En säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. 

Välkommen med din ansökan på svenska senast den 7 april 2024 via www.varbi.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje vecka skickar Magasin K ett nyhetsbrev med veckans viktigaste artiklar från tidningen och andra tips. Medlemmar i DIK får automatiskt nyhetsbrevet. Är du inte medlem så anmäler du dig till nyhetsbrevet här.