Erfaren medlemsrekryterare

SULF. Sista ansökningsdag: 2024-08-16.

Tycker du att utbildning och forskning är viktigt? Vill du vara med och bidra till bättre förutsättningar för landets universitetslärare och forskare? SULF söker dig som genom ett brett och genomtänkt kommunikationsarbete vill vara med och rekrytera några av landets viktigaste yrkesgrupper – universitetslärare, doktorander och forskare.  

SULF är universitetslärarnas, forskarnas och doktorandernas fackliga organisation med starkt professionsfokus. Vi är en kunskapsinriktad organisation och en viktig aktör inom universitets- och högskoleområdet. Nu vill vi förstärka vårt team ytterligare och söker en driven person som ska arbeta medlemsrekrytering och medlemsvård till en nyinrättad tjänst. 

Dina arbetsuppgifter 

Huvuduppgiften är att utveckla och samordna förbundets arbete med medlemsrekrytering och medlemsvård i syfte att öka antalet medlemmar. 

Du kommer bland annat att planera, genomföra och följa upp marknadsförings- och kommunikationsaktiviteter i syfte att rekrytera och behålla medlemmar genom att tydliggöra medlemsnyttan. En del i det arbetet är att driva rekryteringskampanjer i digitala kanaler. 

En viktig del i arbetsuppgifterna är att aktivt stötta våra lokala fackliga företrädare och kollegor såväl strategiskt som operativt i frågor som rör rekrytering och medlemsvård, både på distans och på plats på lärosätena. 

För att öka medlemsnyttan kommer du även utveckla vårt förmånspaket och på andra sätt bidra till ökat värde i medlemskapet. 

Om dig 

För att lyckas tror vi att det är bra om du har följande: 

  • Erfarenhet av rekrytering och medlemsvård i medlemsstyrda organisationer 
  • Erfarenhet av breda rekryteringskampanjer där samspelet mellan olika kommunikationsarenor utnyttjas 
  • Ha erfarenhet från att leda projekt, från ax till limpa  
  • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska 
  • Relevant akademisk examen eller motsvarande 

Ytterligare värdefulla kunskaper 

Det är också önskvärt om du har kunskaper och erfarenheter inom content marketing och search engine marketing. Om du även har intresse för och kunskaper om högskolan är det också värdefullt. 

Vad kan vi erbjuda dig?

Du kan se fram emot ett omväxlande jobb i en organisation med siktet inriktat på framtiden och utveckling. Vårt kollektivavtal erbjuder mycket goda villkor och tjänstepension är en självklarhet. Vi är stolta över medarbetarnas höga trivselnivå och vår goda arbetsmiljö, där fokus ligger på öppenhet, kommunikation och att erbjuda kollegor hjälp, stöd och diskussionsmöjligheter.   

Tjänsten omfattar heltid och är en tillsvidareanställning. Den är placerad vid SULF:s förbundskansli i Gamla stan i Stockholm. Tjänsten innebär vissa resor.  

Du kommer tillhöra förbundets kommunikationsenhet men ha ett nära samarbete med våra ombudsmän. 

Arbetet i förbundet bedrivs i en miljö där det finns stor samlad kunskap om den svenska högskolan. Du erbjuds goda möjligheter att bygga upp kunskap om denna samhällssektor, liksom att vidga och fördjupa din personliga kompetens på andra sätt. Då tjänsten är ny finns goda förutsättningar att sätta din prägel på dess innehåll.  

Övriga upplysningar

Lön och anställningsvillkor enligt överenskommelse. Tillträde snarast.  

För ytterligare information kontakta:  

Jon Stenbeck kommunikationschef, js@sulf.se 08-505 836 15  
Facklig företrädare är Catrine Folcker, cfo@sulf.se, 08-505 836 10 

Ansökan

Senast 16/8 vill vi ha din ansökan. Skicka den till ansokan@sulf.se. Märk varje bilaga med texten medlemsrekrytering och ditt eget namn.  

SULF, Sveriges universitetslärare och forskare, har 22 500 medlemmar som är verksamma inom universitet och högskolor. SULF är en del av Saco. Förbundet har 29 anställda. Förbundskansliet är lokaliserat i Gamla stan, Stockholm, och kombinerar moderna kontorsmiljöer med 1600-talshusens charm. Närheten till alla former av kommunikationer gör det enkelt att ta sig hit och Gamla stans restauranger bidrar till varierat lunchutbud.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Varje vecka skickar Magasin K ett nyhetsbrev med veckans viktigaste artiklar från tidningen och andra tips. Medlemmar i DIK får automatiskt nyhetsbrevet. Är du inte medlem så anmäler du dig till nyhetsbrevet här.